Home » D:News » Prognoza pe regiuni! De când se mai încălzește vremea?

Prognoza pe regiuni! De când se mai încălzește vremea?

Prognoza pe regiuni! De când se mai încălzește vremea?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.01.2024

Temperaturile vor alterna de la o zi la alta până la finalul lunii ianuarie, atunci când minimele vor crește treptat, devenind pozitive în cea mai mare parte a regiunilor țării.

În zonele de munte va fi în continuare frig, potrivit prognozei pentru perioada 22 ianaurie – 4 februarie, transmise luni de ANM.

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 3 și 9 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie.

Vremea în Banat

Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 6 grade până în ziua de 29 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 8 – 9 grade. Minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 2 grade în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -3 grade, în medie.

Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 2 grade în 3 și 4 februarie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 24-28 ianuarie și după 1 februarie.

Crișana

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 1 și 7 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 4 grade până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 6 – 7 grade.

Minimele, vor crește de la medii în jurul a – 7 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 1 grad în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -4 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 1 – 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 24-28 ianuarie și 1-4 februarie.

Transilvania

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește ușor până spre 4 – 5 grade în ziua de 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-29 ianuarie. După 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 4 – 5 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele, vor crește de la medii în jurul a – 10 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 25 ianuarie.

Ulterior nopții de 25 ianuarie, intervalul 26-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice, minimele urmând a se încadra între -6 și 0 grade; cele mai reci nopți fiind în noaptea de 27 ianuarie și nopțile de 29 și 30 ianuarie. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, ajungând spre -1…0 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 25-27 ianuarie și 2-4 februarie.

Maramureș

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 1 și 5 grade, cele mai reci zile fiind cele de 23 și 26 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 2 grade până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele vor crește treptat până spre 4 – 5 grade.

Minimele vor crește de la medii în jurul a – 8 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 1 grad în 25 ianuarie, apoi vor fi alternanțe termice, tendința fiind însă de scădere a valorilor termice, condiții în care până în 30 ianuarie, acestea vor coborî spre valori în jurul a -4 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 24-28 ianuarie și 1-4 februarie.

Moldova

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 7 – 8 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 3 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 7 – 8 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie.

Ulterior nopții de 26 ianuarie, intervalul 27-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice, minimele urmând a se încadra între -3 și -1 grad. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25-28 ianuarie.

Dobrogea

Media maximelor va crește până spre valori în jurul a 9 grade în ziua de 25 ianuarie, pornind de la 2 grade în prima zi a intervalului de prognoză, apoi vor scădea până spre 4 – 5 grade în ziua de 30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire care se va concretiza prin înregistrarea unor valori medii de 9 – 10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea în general un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că acestea vor crește până spre 1 – 2 grade în 26 ianuarie, pornind de la -4 grade în prima noapte a intervalului, apoi vor coborî spre -2 grade până în noaptea de 30 ianuarie. Ulterior nopții de 30 ianuarie, minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă minime în jurul a 2 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25-27 ianuarie.

Muntenia

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 9 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 5 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 27-29 ianuarie. După ziua de 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii în jurul a 10 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor crește de la medii în jurul a -9…-8 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie. Ulterior nopții de 26 ianuarie, în intervalul 27-30 ianuarie alternanțele termice vor fi nesemnificative, minimele urmând a avea valori de -4…-3 grade. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0 – 1 grad, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Oltenia

Media maximelor va crește până spre valori în jurul a 10 grade în ziua de 25 ianuarie, pornind de la 1 grad, în prima zi a intervalului de prognoză, apoi vor scădea până spre 6 grade în ziua de 30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie vremea va intra într-un proces de încălzire, care se va concretiza prin înregistrarea unor valori medii în jurul a 10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea în general un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că acestea vor crește până spre 2 grade în data de 26 ianuarie, pornind de la -8 grade în primele două nopți ale intervalului, apoi vor coborî până în noaptea de 30 ianuarie spre -4 grade. Ulterior nopții de 30 ianuarie, minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă minime în jurul a 2 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

La munte

Maximele vor scădea de la medii în jurul a 0 grade în prima zi a intervalului până spre -5 grade în ziua de 26 ianuarie, apoi vor crește din nou până spre 0 grade în 31 ianuarie, valoare ce ulterior se va menține de interes până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În intervalul 22-25 ianuarie minimele vor fi cuprinse între -10 și -4 grade, cea mai rece noapte fiind prima noapte din interval.

Ulterior nopții de 25 ianuarie, minimele vor coborî până spre -9 grade, în medie în 28 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor crește la valori medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25-29 ianuarie, apoi din nou după ziua de 2 februarie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Care sunt țesăturile care nu trebuie spălate (aproape niciodată)?
Care sunt țesăturile care nu trebuie spălate (aproape niciodată)?
Ce au descoperit cercetătorii după ce i-au învățat pe șobolani să conducă?
Ce au descoperit cercetătorii după ce i-au învățat pe șobolani să conducă?
Sala Regelui Arthur este cu 4.000 de ani mai veche decât s-a crezut până acum
Sala Regelui Arthur este cu 4.000 de ani mai veche decât s-a crezut până acum
Ce secret ascunde insula misterioasă din Argentina care arată ca un ochi?
Ce secret ascunde insula misterioasă din Argentina care arată ca un ochi?
Dorothy Vaughan, primul manager de culoare al NASA. „Nu îți fie teamă să ceri ajutor. Este un semn de putere, nu de slăbiciune”
Dorothy Vaughan, primul manager de culoare al NASA. „Nu îți fie teamă să ceri ajutor. Este un semn de putere, nu de ...
Ce s-a întâmplat după ce o cercetătoare și-a injectat virusuri crescute în laborator în tumoarea canceroasă
Ce s-a întâmplat după ce o cercetătoare și-a injectat virusuri crescute în laborator în tumoarea canceroasă
Pentru prima dată, a fost obținută fotosinteza în celule animale
Pentru prima dată, a fost obținută fotosinteza în celule animale
(P) Cum alegi telefonul mobil în 5 pași
(P) Cum alegi telefonul mobil în 5 pași
Test de cultură generală. Ce este Australia: insulă sau continent?
Test de cultură generală. Ce este Australia: insulă sau continent?
Inteligența Artificială Generală este aici! Descoperirea făcută de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts
Inteligența Artificială Generală este aici! Descoperirea făcută de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din ...
CSID.ro, din nou, cea mai citită sursă de Sănătate și Îngrijire Personală din România!
CSID.ro, din nou, cea mai citită sursă de Sănătate și Îngrijire Personală din România!
World of Warcraft, unul dintre cele mai iubite jocuri video din lume, a împlinit 20 de ani
World of Warcraft, unul dintre cele mai iubite jocuri video din lume, a împlinit 20 de ani
Primul Nobel românesc. Povestea fabuloasă a geniului Palade
Primul Nobel românesc. Povestea fabuloasă a geniului Palade
Poluarea din New Delhi a depășit de 60 de ori limita de siguranță
Poluarea din New Delhi a depășit de 60 de ori limita de siguranță
David Attenborough, „profund deranjat” după ce Inteligența Artificială i-a furat vocea
David Attenborough, „profund deranjat” după ce Inteligența Artificială i-a furat vocea
Marea Mediterană a trecut printr-o transformare dramatică și a pierdut 70% din apă
Marea Mediterană a trecut printr-o transformare dramatică și a pierdut 70% din apă
Mamele surogat, interzise în Italia. Ce riscă cei care încalcă legea?
Mamele surogat, interzise în Italia. Ce riscă cei care încalcă legea?
Cercetătorii au aflat, în sfârșit, de ce câinii se scutură atunci când sunt uzi
Cercetătorii au aflat, în sfârșit, de ce câinii se scutură atunci când sunt uzi